Een uniek stukje Twente

Sinds 1400
Het Saksisch boerenerf erve Woolderink ligt in het kleine gehucht Rectum. Dichtbij Rijssen, Wierden en Enter. Erve Woolderink wordt als sinds 1400 bewoond door de familie Woolderink. De oude generatie Woolderink heeft in 1797 besloten de oude opstallen te vervangen door een nieuwe boerderij. De oude boerderij was in dermate slechte staat, dat renovatie niet mogelijk was. In 1797 is de nieuwe boerderij een feit. Dit is terug te vinden in de sluitsteen boven de deuren van de boerderij.

Het bedrijf is op dit moment een modern natuurlijk vleesveebedrijf.
Natuurlijk, veilig, diervriendelijk en lekker voedsel produceren is onze missie

Rijksmonument
Erve Woolderink is gelegen in het prachtige Twentse coulisselandschap, met houtwallen, eeuwenoude bomen en verrassende doorkijkjes. Het vormt een prachtige historisch decor voor de fraaie boerderij en haar schuren. De in totaal meer dan 40 hectare natuur met de boerderij en de schuren zijn niet voor niets opgenomen in de lijst van Rijksmonumenten.

We doen hier alles natuurlijk. En dat houden we zo. Daarom zijn we ook Eko gecertificeerd.
(SKAL nummer 26608)

Rutger & Marlies

Ontmoet boer Rutger

Ik ben helemaal verknocht met deze plek. Al weer de 17e generatie Woolderink die hier woont. De koeien, de natuur, de rust en de ruimte. Ik kan niet zonder. Ons terrein omvat meer dan 35 hectare weide en bos. Het landschap houden we zo natuurlijk mogelijk. Zoals het vroeger ook was. Ook houden we nog steeds koeien. En dat helemaal op natuurlijke basis. Zo lopen de koetjes en kalfjes gewoon samen in de wei. Prachtig om te zien. En eigenlijk zoals het hoort.

Mijn doel is om dit prachtige bedrijf met haar cultureel historische waarde ook weer door te geven aan de 18e generatie. Kom gerust eens kijken. Dan laat ik je het boerenleven ervaren.

Rutger Woolderink

Natuurlijke boer van Erve Woolderink

Online boeken