De Boerderij

Erve Woolderink is een natuurlijke boerderij in het gehucht Rectum, tussen Rijssen, Wierden en Enter. Het Boerenerf wordt al sinds 1400 bewoond door de familie Woolderink. In 1797 verkeert de boerderij in een erg slechte staat en wordt besloten om de circa 500 jaar oude boerderij af te breken en een nieuwe boerderij te bouwen. Op de sluitsteen boven de deeldeuren van de huidige boerderij staat fier de datum vermeld: in 1798 is het nieuwe Erve Woolderink een feit.

Tegenwoordig bestaat Erve Woolderink uit een prachtige boerderij met een fraaie schuur, beiden zijn opgenomen in de lijst van Rijksmonumenten. Het bedrijf omvat 35 ha, waarvan 5 ha bos. Het Twents Coulisselandschap met zijn houtwallen, eeuwenoude bomen en altijd weer verrassende doorkijkjes vormt een volkomen naturel decor voor de historische verschijning van het erve Woolderink.

Op het Erve Woolderink graast een kudde Aberdeen Angus Koeien dit oorspronkelijke schotse ras is een van de weinige kuddes die in Nederland grazen. De koeien met kalfjes van dit zeer vriendelijke ras lopen buiten in de wei en staan in de winter op stal.

Overnachten op de boerderij

U kunt overnachten op de boerderij bij Erve Woolderink in de Reggehooibergen. Deze vakantiehuisjes staan op een unieke plek zodat u vanaf het terras de hazen en reeën ziet lopen.

Vanaf de Hooibergen staat u in een paar passen aan de Regge waar u kunt genieten van al het moois wat de Regge u te bieden heeft: Kanoën, wandelen, vissen of fietsen over het nieuwe fietspad langs de Regge. Het erve Woolderink ligt centraal tussen Rijssen, Wierden en Enter waar van alles te beleven is en waar u heerlijk kunt genieten. Kom dus gezellig overnachten bij de boer in Twente en ervaar het boerenleven.

De Angus koeien

Foto's

Natuurlijke boerderij

Erve Woolderink is helemaal voor natuurlijke landbouw. We doen hier alles natuurlijk. En dat houden we zo.

Bekijk ook de uitzending Binnenste Buiten van de KRO-NRCV

Online boeken